Tv-Tablå för TV4 Fakta måndag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. En ung man försöker rymma från konstaplarna Dan Chu och Shayne Nolan. Trent Montgomery och Mark Schinkel ser till så att alla har det trevligt under Whangamatas årliga ”Beach Hop”. En grannfejd bryter ut. ,.

05:30

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. En grupp unga män beter sig olämpligt, något som får Sharon MacPherson och Craig Clayworth att ingripa. Flertalet enheter anländer till en plats där ett triangeldrama mynnar ut i ett väpnat slagsmål. ,.

06:00

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Joshua Calles hjälper en kollega vid gripandet av en aggressiv man - som verkar ha något mer än alkohol i blodet. En stulen iPad har spårats till Mission Bay och konstaplarna Dan Bullock och Shaun Lingard försöker ta fast tjuven. Adrian Fisher och Richard Wilson tvingas gripa in när en ilsken bilförare är med om en olycka. ,.

06:30

Polis på plats

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2014. Police Ten 7. Konstaplarna Dee Stanford och Anthony Atyeo ser över en krock mellan en permobil och en bil. Offret verkar inte vara skadad, men blir ordentligt skakad av händelsen. En snattare tas på bar gärning och ställer till med en scen i ett varuhus. En ung man dricker alkohol på allmän plats och tas till polisstationen. ,.

07:00

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. En motorcykelförare flyger in i rutan på en parkerad bil med huvudet först. Ambulanspersonalen har fullt upp med att försöka rädda ett sargat finger. En kvinna blir allvarligt skadad i en krasch då hon är på en utflykt med sin familj. ,.

08:00

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Peter rycker ut för att hjälpa en svårt skadad uggla som verkar ha blivit påkörd. Det blir ett tufft fall för Peter som kämpar med att ugglan ska överleva och bli frisläppt igen. Julian träffar Gizmo, en gammal katt som behöver opereras akut. ,.

09:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. En butter katt misstänks ha blivit biten av en orm, men att undersöka honom är inte lätt. En sju meter lång pytonorm har bosatt sig på taket till en båtklubb och skrämmer slag på alla som kommer nära. En valp måste genomgå en hjärtoperation. ,.

10:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Poliserna Åsa och Elin hanterar ett fall av misstänkt kvinnomisshandel. Brandmannen Anders är ute med brandbåten när han får larm om en eldsvåda i Gamla stan i Stockholm. Ambulanssjukvårdaren Christer åker till en trafikolycka där en motorcyklist har krockat på motorvägen. ,.

11:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. En person blir knivskuren vid ett gängbråk i Västerås och poliserna Elin och Antonio försöker hålla ordning på den stökiga brottsplatsen. Markus vid ambulansen i Nyköping får larm om en kvinna som har brutit benet. Polisen Åsa hjälper till att omhänderta en ung och mycket ledsen man. ,.

12:00

Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Personalen förbereder sig för snöstormen Eleanor och dess eventuella konsekvenser. Ett fallande träd träffar ett tåg nära Hungerford och ingenjörer måste jobba hela natten när man upptäcker att ett tågspår har sprickor i rälsen. ,.

13:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2013. Chris åker akut till en djurpark för att hjälp två små tasmanska djävlar, Lara och Lily, som lider av en mystisk sjukdom och är på väg att avlida. Kommer Chris kunna rädda de söta ungarna? En koala lider av ett skadat öga. ,.

14:00

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. En nybliven ko-mamma med en infekterad hov behöver akut behandlas och en får-mamma har förlossningsproblem. Det visar sig bli procedurer som är allt annat än enkla. Kommer veterinärerna lyckas återförena mammorna med sina bebisar?. ,.

15:00

Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Det är festivaldags och Paddington svämmar över av passagerare samtidigt som en översvämning i Devon hotar att stänga ner hela tågtrafiken. Dessutom måste man riva en illegal bosättning på järnvägsbolagets mark. ,.

16:00

Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Familjen Norrström beger sig till Finland för att hälsa på Mirkas mormor och morfar. Hos familjen Johansson i Älvdalen är det dags för pappa Jörgen att ge sig ut och jaga och den här gången får Matilda och Lovisa följa med. Familjen Wetterholm firar Lovelia som fyller två år. ,.

17:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Ambulanssjuksköterskan Håkan åker till en allvarlig cykelolycka där ingen av de inblandade bar hjälm. Polisen Elin åker ut till ett lägenhetsbråk. Narkosläkaren Luca hjälper en kvinna som fått ett krampanfall. ,.

18:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmannen Micke räddar liv vid en lägenhetsbrand. Narkosläkaren Luca får larm om en flicka som slagit i huvudet. Polisen Rolf får ett tufft nattskift med inbrott och skottlossning. ,.

19:00

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2014. Wrong side of the road Robert. En kvinna har precis blivit av med sitt jobb och hennes make går ut med sina vänner för att dränka sin sorg. Med alldeles för många drinkar under bältet försöker mannen köra hem, men han kommer inte särskilt långt innan polisen rycker in. ,.

19:30

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2014. Liar runner. Ute på bygden samlas många industriarbetare på en och samma pub för att fukta halsen efter en lång och tuff arbetsdag. Polisen spejar utanför och lyckas för första gången på tolv år stoppa två bilar vid samma tillfälle. Båda förarna är kraftigt berusade. ,.

20:00

Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2020. Inside the Ambulance X. Följ med ambulanspersonalen när de hjälper en ung mamma med svåra buksmärtor. En pensionär som inte andas körs akut till sjukhuset, en annan patient har fått ett ovanligt syndrom och en man vars skalle har spräckts helt behöver hjälp.

21:00

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Julen är kommen men arbetet på djursjukhuset är i full gång. Labradoren Fievel kommer in för en omfattande höftoperation men under ingreppets gång uppstår komplikationer. Vi får även återse några fyrbenta vänner som Noel räddat. ,.

22:00

Världens bästa veterinär - Sommarspecial

Brittisk dokumentärserie från 2015. Noel Fitzpatrick befinner sig på en festival i Loseley Park Surrey, tillsammans med 10 000 ägare och deras hundar. Han träffar de tidigare patienterna Sox och Obi och möter en flicka som efter en allvarlig skada fick stor hjälp av en fyrbent vän. ,.

23:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2010. Thomas på Gävlepolisen försöker stoppa en misshandel under en stadsfestival. Brandmannen Kristoffer i Stockholm tröstar och lugnar en ung pojke som varit med om en trafikolycka. Ambulanssjuksköterskan Maria i Uppsala rycker ut till en byggarbetsplats där en man fått ett betongblock över sig. ,.

00:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2010. Brandmannen Daniel rycker ut på ett larm om en försvunnen person. Polisen Magnus söker efter en beväpnad person i ett bostadsområde i Gävle och ambulanssjuksköterskan Pelle styr upp ambulansens insats vid en olycksplats. ,.

01:00

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Det nyförlovade paret Micha och Crispin vet inte vad de ska ta sig till efter att deras älskade katt Loki blivit påkörd av en bil. Hans nervsystem är allvarligt skadat och risken är stor att han aldrig mer kommer kunna gå igen. ,.

02:00

Världens bästa veterinär

Brittisk dokumentärserie från 2014. Kaninen Speedy har brutit benet efter att varit lite för närgången med kompanjonen Rosie. Nu hoppas Naomi att Noel kan åtgärda problemet. Ägarna till hundvalpen Winston åker akut till sjukhuset efter att han blivit förlamad från midjan och ner. ,.

03:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Överbrandmästaren Stefan på Johannes Brandstation får larm om en tågolycka där en kvinna har hamnat framför tåget. Ambulanssjuksköterskan Petra skyndar sig till en ung man som varit med om en allvarlig fallolycka. Polisen Emma söker efter en försvunnen flicka i Hässleholm. ,.

04:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. I centrala Strömsund åker poliserna Anna-Karin och Björn ut till en bil som kraschat. Brandmannen Anders får larm om en vattenläcka. Ambulanssjuksköterskan Claes rycker ut till en fyraåring som har slagit sig rejält i huvudet. ,.