Tv-Tablå för TV4 Fakta måndag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Bygglovstrion befinner sig i Kumla för att hjälpa familjen Fhager med att renovera fasaden på deras hus samt entrén och fixa uteplatsen. Pappa Josef är trött på att slå i huvudet i entrén och de behöver hjälp med att planera trädgården.

06:00

112 - på liv och död

Strax utanför Nässjö har en man drabbats av hjärtbesvär och ambulanssjukvårdaren Nils-Gunnar skyndar sig dit. Polisen Simon larmas till en pågående misshandel i centrala Kristianstad.

07:00

112 - på liv och död

Brandmännen Anders och Peter från Johannes brandstation larmas ut till en allvarlig trafikolycka. Poliserna Simon och Rickard konfronterar en aggressiv man i Kristianstad som behöver vård.

08:00

Familjen Annorlunda

Familjen Norrström bor i Märsta med sina 9 barn på 95 kvadrat. Hos familjen Johansson är det dags för mamma Tina att börja arbeta efter 15 års mammaledighet. Familjen Wetterholm går i väntans tider och ska snart få sitt åttonde barn.

09:00

Veterinärerna

Pelle genomför en mycket ovanlig operation på valpen Goding som har svårt att svälja på grund av en missbildning. Exotickatten Sussie har ett djupt sår på hornhinnan och katten Maseluta lider av njursvikt.

10:00

112 - på liv och död

Polisen Magnus i Haninge får larm om en pågående skottlossning. Elin misstänker att ett barn far illa och brandmannen Mikael på Farsta brandstation larmas till en allvarlig trafikolycka.

11:00

112 - på liv och död

Poliserna Magnus och Calle från Handen rycker ut till en otäck olycka. När en bil börjar brinna mitt i centrala Stockholm larmas Olof från Johannes brandstation ut. På Åland hjälper sjöräddaren Magnus en båt som hamnat i sjönöd.

12:00

Världens bästa veterinär

Den två år gamla bichon frisén Lexi har haft armbågssmärtor hela livet. Noel föreslår ett banbrytande implantat med stamceller som gör att det kan skapas nytt ben.

13:00

Bygglov

Familjen Rahm i Hörby ägnar all sin tid åt sina hästar och behöver hjälp med att få ordning i sitt hus. Bygglov kommer till deras undsättning och fixar nya sovrum till barnen och en arbetshörna till föräldrarna. De blir mycket jobb med trappor som ska sättas igen och dörrar som ska öppnas i väggar.

14:00

Veterinärerna

Hästen Amaretto kommer in till hästkliniken i Norrköping med en kraftig hälta. I Göteborg opererar Elisabeth bort hunden Lillys livmoder. I Skånes djurpark ska Benjamin flytta på vildsvinen som bökat upp sitt hägn.

15:00

SOS Djur

Hanna och Åse tar hand om en svårt skadad katt som hittats på en garageuppfart. Eva hjälper hästen Jupiter som har långdragna ögonskador. Jakthunden Tulo behöver opereras för sitt perinealbråck och hästen Candy ska få sitt ben opererat.

16:00

Mitt liv som valp

Bostonterriern Moose bor i ett kollektiv på Lilla Essingen i Stockholm. Matte och husse har mycket de vill visa och lära honom men han föredrar att vara inomhus. Fredrik Steen hjälper blandrasvalpen Presleys familj.

17:00

Bygglov

Familjen Magnusson älskar att åka skateboard. Pappa John har till och med byggt en egen kombinerad skateboard bowl och pool. Men sedan tog energin slut och resten av tomten behöver rustas upp. Trion tar sig an uppdraget och bygger en uteplats.

18:00

112 - på liv och död

Brandmannen Sebastian larmas ut till en allvarlig trafikolycka. Polisen Anders tar upp sökandet efter en försvunnen kvinna. Brandmannen Tony skyndar sig till en lastbil som brinner mitt på en hårt trafikerad väg.

19:00

Inside the Ambulance

Personalen i Stoke rycker ut på ett larm om misstänkt hjärtinfarkt. I Dudley behandlar sjukvårdarna en diabetiker med kraftiga buksmärtor. Dessutom besöker man ett äldre par där den ena partnern lider av demens.

20:00

Grand Designs Nya Zeeland

Singelpappan Sky vill bygga en avlägsen fristad på en ö, där han och hans familj kan fly livet på fastlandet för en lugnare tillvaro.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

Nyblivna mamman Bonnie har svårt att föda sin fjärde valp och Gerardo behöver snabbt hjälpa till när hennes hjärtfrekvens sjunker. Border Collien Lenny har svalt en hel boll och behöver nu genomgå en kritisk operation.

22:00

Love It or List It UK

En familj behöver hjälp med sitt hem i Northamptonshire som tänjs på alla gränser på grund av deras lilla barn och två hundar.

23:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Det nya huset ska ha hela fem badrum och Sarah har en hemlig baktanke med varför alla söner ska få sitt eget. Processen blir svårare än väntat när ett 180 kg tungt badkar i järn ska transporteras upp på övervåningen.

00:00

Veterinärerna

Anders på Skånes djurpark ger järvarna en rejäl överraskning. Carina på hästkliniken i Norrköping tar hand om hästen Ture som tidigare haft en spricka i hoven. Papegojan Poppy har plötsligt börjat plocka sina fjädrar.

01:00

Familjen Annorlunda

Conny och Annika tar med sig barnen för att storhandla men när barnen stjälper mer än de hjälper blir Annikas tålamod satt på prov. Familjen Zeeck åker till ett äventyrsbad och hos familjen Nikula är det dags för ultraljud. Alla barnen är med för att få första glimten av syskon nummer tio.

02:00

Bygglov

Familjen Persson på Bjärehalvön i Skåne får hjälp av Bygglov. Deras kök är i stort behov av renovering men eftersom familjen driver lantbruk och pappa Ingemar har ytterligare ett jobb finns varken tid eller ork till att ta tag i det.

03:00

112 - på liv och död

Roffe skyndar sig till en kollega som befinner sig under hot. Stefan beger sig till en lägenhetsbrand i Stockholm men har problem med att hitta fram. Simon larmas ut till en misstänkt smitningsolycka där en bil befinner sig i fel körfält.

04:00

Världens bästa veterinär

Den två år gamla bichon frisén Lexi har haft armbågssmärtor hela livet. Noel föreslår ett banbrytande implantat med stamceller som gör att det kan skapas nytt ben.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag