Tv-Tablå för Barnkanalen måndag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

IgglePiggle besöker alla i trädgården och alla ger honom en speciell sak, alla utom de små små pontipinerna som IigglePiggle inte kan hitta eftersom de är så små.

05:25

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan får lära sig att hennes farfar var en berömd utforskare.

05:40

Lilla björn

Pompon är sex år, i björn-år. En liten björn som med sin bästis Rita ger sig ut i livet med stor fantasi, kreativitet och äventyrlighet.

05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Jyckes systerson Dudley hälsar på. Han är en söt liten valp, men han ser ut att kunna orsaka kaos i klubbhuset. Och vänta lite... Vad är det som stinker?!

06:00

Greta Gris

Greta Gris och Georg Gris får lära sig hur man skapar ett TV-program. Fru Kanin visar scener från deras favoritprogram.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

Prinsessan Porslin blir förtrollad och behöver en speldosa för att bli botad. När dosan går sönder bildar Ruby ett marschband som spelar musiken i stället.

06:20

Charlie och Lola

Lola måste helt enkelt vinna hela tiden. Hon kan springa snabbare än en gepard och studsa högre än en känguru, men när Charlie vinner loppet runt parken påpekar en trött Lola att man inte behöver vinna hela tiden.

06:30

Heja! Heja! Billy Bilsson

Billy vill visa upp något coolt under berättelserundan, men efter att en klasskamrat berättat om sina leksaker tycker han inte att hans egna saker är tillräckligt coola för att visa upp för klassen.

06:35

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

06:50

Daniel Tigers kvarter

Teddy och Leo Plattdjur blir upprörda när deras mormor åker till marknaden. Daniel och mamma Tiger hjälper dem att må bättre genom att leka med dem och påminna dem om att deras mormor kommer tillbaka.

07:00

Greta Gris

Gretas lekgrupp lyssnar på Onkel Kanins berättelse som rymdraketer, när han plötsligt tappar rösten.

07:05

Fåret Shaun

Shaun försöker klurar ut hur han ska få draken ur trädet.

07:15

Vegetasaurier

När ett ägg spricker och avslöjar en Avocadodon-bebis försöker Ginger och Ärt-Rexarna hitta ett roligt sätt att leda den energiska bebisen tillbaka till sin flock.

07:20

PAW Patrol

Borgmästarna Rospigg och Överdängare åker norrut på isfisketur med Hönrietta, men fastnar i en glaciärspricka.

07:30

Pyjamashjältarna

Teeny-Weeny Ninjalino förvandlas till Splatmonstret och håller Pyjamashjältarna fångna på Det mystiska berget.

07:40

Bluey

När pappa äter Bingos sista chips så bestämmer sig Bingo för att ge igen mot sin föräldrar med danskonst. När de andra ser danskonsten vill de vara med och tar över Bingos tur.

07:50

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl lånar en ring för att använda den som en spelpjäs i ett brädspel men fel person får tag i smycket. Karl och Iris måste hitta ett sätt att få tillbaka den.

08:00

Octonauterna

När Kwazii och Peso blir skeppsbrutna på en öde ö möter de en slemfisk - en fisk som går på land.

08:10

Max och Maja

Max tycker att en annan vän är mer användbar än Maja när han sorterar sina leksaker, men skadar av misstag Majas känslor och vill kompensera henne.

08:20

Fix och trix - dags att bygga det

Bob drömmer om att sätta ner en skylt på toppen av Mount Robo-Bob och skogsvaktare Bevel berättar om det förfärliga snömonstret som lever uppe på berget.

08:25

Biet Maya

Maya hjälper ett ungt bi som inte vågar flyga utanför bikupan.

08:35

Mumfie

När Mumfie och hens vänner förbereder Grannarnas Dag festivligheter, stör en mystisk skojare deras framsteg genom att ropa deras namn och sedan gömma sig.

08:45

Molang

Molang, en nyckfull och drömmande kanin, och hans vän Piu Piu, en blyg och känslomässig liten brud, delar med sig av en berättelse om vänskap.

08:50

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan bestämmer sig för att börja samla på saker.

09:00

Teckenlådan

Mormors MC är nymeckad och nyputsad. Mormor badar sina naglar och gör sig sommarfin. Tommy planterar om sina växter och berättar sagan om \"Prinsessan med guldnaglarna\". Busan letar efter mormors viktiga papper.

09:15

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

09:25

Monsterbarnvakterna

Simon vill leka med de nya monsterna i parken, men känner sig för blyg för att presentera sig själv.

09:40

Heidi

Farmor tar med sig tjejerna till parken där de lär känna en ny kompis. När Heidi och Rudy börjar jaga fjärilar, blir Klara avundsjuk.

10:00

Djupet

Någon har just stulit världens mest sällsynta sköldpadda och familjen Nekton letar efter den. Men de vet inte att mannen som stal den i hemlighet vill fånga dem också, och de går i en fälla.

10:20

Legendarerna

Trollkarlen Skroa har hittat på en trollformel som kan ge varenda person i Alysia den mentala åldern av en femåring.

10:45

Zorro - legenden föds

Rånare stjäl frön som är avsett för jordbrukare i regionen. Diego och Bernardo fångar rånarna, men Zorro vet inte att en ny, listig fiende har anlänt till Los Angeles.

11:05

Space Nova

Novas reser till Sols hemplanet, bara för att upptäcka att den är helt frusen och de inser snart att planeten ännu kan ha svaren på alla deras frågor, men först måste de ta sig under isen.

11:35

Gigantosaurus

Bills vänner låtsas att han är osynlig så att han också kan försöka vinna när de leker kurragömma.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till T-Rex tiden. Hans uppdrag är att få ett leravtryck på huden av en T-Rex. Kommer Andy att lyckas och dessutom komma tillbaka till museet i tid?

12:00

Så funkar Sverige - finska

Vad händer om man bryter mot en lag, och kan lagar ändras? Om varför vi har lagar.

12:05

Så funkar Sverige - finska

Kan Sverige förändras? Om grundlagarna och varför de är viktiga.

12:10

Molang

Tack vare en lyckosam lott från en tombola ger Molang och Piu Piu sig ombord på Titanic. Tyvärr är de två vännerna separerade i olika klasser.

12:15

Thomas och vännerna

Det är Thomas jobb att leverera en gigantisk trädrake till Medeltidsmässan i Kirk Ronan. De andra loken vill också leverera den, så de tävlar om att fånga draken, i tron att den som lyckas kommer att få jobbet.

12:25

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:35

Pippi Långstrump

Prusseluskan ska se efter Tommy och Annika, medan deras föräldrar är bortresta och Pippi blir inbjuden på middag. Sedan ger sig Pippi, Tommy och Annika iväg till en öde ö för att få veta hur det känns att vara skeppsbruten.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy hoppar in i sin tidsresande klocka för att besöka en fruktansvärd sabeltandad katt, men när hans gizmo går sönder krymper han av misstag ner till storleken av en insekt.

13:15

Andys akvatiska äventyr

Jen har arbetat med en ny kelpskog för Aqua Forest Dome, och Mr Hammond ringer för att ta reda på om det är säkert för honom att dyka där.

13:30

Affe experimenterar - meänkieli

Affe och Meja ska tillsammans göra magisk slime för första gången. Vi lär oss om att material kan vara i flytande och i fast form trots att det är samma material.

13:35

Affe experimenterar - meänkieli

Affe gör ett experiment med en ballong som blåses upp av sig själv. Vi lär oss om hur koldioxidgas bildas, en form av kemisk reaktion.

13:40

Affe experimenterar - meänkieli

Affe och Meja experimenterar fram en bubbelorm. Vi lär oss att små hål tätt intill varandra ger många små såpbubblor som fastnar i varandra och skapar en bubbelorm.

13:45

Safirdrakens krafter

Aporna bygger en stor och stark robot för att kämpa mot Yins söta robot.

13:55

Ranchen

Vännerna ger sig iväg tidigt på morgonen på hästryggen för att fotografera djuren. De gör en obehaglig upptäckt i floden.

14:20

Malory Towers

Gwen organiserar en danslektion med pojkarna från Thackerton. Darrell och Mary-Lou gör en mystisk upptäckt i skogen.

14:45

Theodosia

Theodosia måste rädda sina föräldrar från en dödsfälla och hindra Aapep från att fly från sitt fängelse under den stora pyramiden.

15:10

100 Saker Att Göra Före High School

Gänget har äntligen sparat ihop nog med pengar för att åka till Sir Soakys Tyfon-vattenlandslagun. Men när pengarna plötsligt försvinner måste CJ och resten av hennes årskurs göra allt de kan för att rädda resan.

15:30

Blue Water High

Solar Blue-tjejerna föreslår att man går med i en dansgrupp för att bryta rutinen, vilket lämnar Guy förskräckt.

15:55

Big Top Academy

Celeste kämpar för att förstöra stenen. Nicholas försätts i en omöjlig situation och Chase kämpar med ett beslut.

16:20

Pinsamheter

Det är Taylors första dag i högstadiet.

16:40

Den ostoppbara gula yetin

Osmo måste bevisa att hans pappa är en hjälte.

16:55

Hunden klapp

Hunden Klapp är en trogen vän och hjälper gärna sin matte när hon hamnar i trubbel.

17:00

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:15

Charlie och Lola

Lola är fyra år och fast besluten att aldrig äta en tomat eller gå och lägga sig när hon inte är sömnig. När hon blir sjuk och vägrar att le igen är det storebror Charlies uppgift att vinna över henne med hjälp av alla knep i boken.

17:25

Greta Gris

Medan Mamma Gris är på jobbet gör Greta, Georg och Pappa det bästa av tiden när de inte kan använda datorn genom att städa köket. När de hittar en geléform bestämmer de sig för att göra en trevlig överraskning åt sin upptagna mamma.

17:30

Uppdrag framtid

På Fritidsbanken i Bollnäs lånas begagnade sportartiklar ut gratis. Och i Indien träffar vi Vaishali som har möjlighet att gå i skolan tack vare att en gammal buss återanvänds som skola. Det här är exempel på cirkulär ekonomi.

17:45

Grejen med demokrati

Fakta eller känslor. Varför är fakta viktigt i en demokrati? Mina vill veta vad grejen med fakta och sanning är. Demokratiexperten Jenny Madestam reder ut begreppet fakta. 8 av 10. UR.

17:50

Mitt liv som grej

Fanny slänger sin gaffel men missar papperskorgen. På så sätt får gaffeln en sista chans att hålla ett brandtal om varför den inte ska slängas. När behövde man en gaffel för första gången och vad skulle hända om den inte fanns?

18:00

Röret

Ena dagen är det en varm sol som värmer i ansiktet och några dagar senare är det kallt och snö ligger på backen. Vad är det som gör att vi har vinter? Det undrar Greta och Tamara när de via röret skickar ut Sylvester i rymden.

18:05

Sofia den första

William fyller år och hans bror Axel kommer och hälsar på. Kungen ger honom ledigt, men varje gång bröderna försöker gå ber någon William om hjälp.

18:30

Mästerflygarna

Jett beger sig till soliga Sydney i Australien under julen för att leverera tre julstrumpor till Nicole.

18:45

Space Nova

Novas kan nu hoppa miljoner ljusår och deras strävan att hitta Stjärnstoff Aliens ökar och på sin första resa inser Jet och Adelaide att en alien kan vara närmare hemmet än de trodde.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Zoki Poki

Zoki Pokis mamma bakar hans favoritkaka, men den är bara till för gästerna. Inte alls kul, tycker Zoki. En av gästerna är en pojke i samma ålder.

19:50

Grizzy och lämlarna

Lämlarna förbereder ett drömmellanmål med den sista burken chokladpålägg. För att inte bli påkomna måste de sedan gömma burken i en pyjamas.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Agenterna

Strax innan Krimsta Citys viktigaste konsert ska hållas märker kapellmästaren till sin förfäran att det enda originalet av noterna är stulet! Krimstas anseende står på spel och Agenternas musikaliska och tekniska egenskaper sätts på prov. Men fallet får en oväntad vändning och blir en riktig katastrof för alla konsertbesökare men också Agenterna själva.

04:30

Killar

Viggo och Harry flyttar ut i skogen. Hur länge klarar de att stanna?

04:35

Sommarskuggan nr 9

Sommarskuggan avslöjas, och alla blir förvånade. Vad händer om superskurken får Sommarskuggans buskrafter?

04:45

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag