Tv-Tablå för Barnkanalen måndag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Upsy Daisy sätter upp sin egen speciella megafon för att sjunga. Tyvärr kommer det så mycket buller från Tomblibooernas hus att hon inte kan höra sig själv.

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Bluey

Det är jul och Bluey fokuserar på att vara snäll för att kunna få fler presenter. Men när kusin Socks blir upprörd av ett spel, lär sig Bluey att vänlighet är en dygd.

05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:00

Greta Gris

På sportcentret lär Morfar Kanin barnen om bergsklättring, Morfar fäster säkerhetsrep till barnen när de klättrar och Mamma Gris klättrar med med men fastnar och måste räddas.

06:05

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:15

Regnbågsstadens hjälte

När Dunderfot glömmer att posta inbjudningar till sitt kalas tänker Ruby ut en plan för att hinna få ut dem i tid.

06:30

Max och Maja

Max, Maja och ställer upp ett bås för att sälja sina maträtter av lera. Max och Maja försöker hjälpa deras vän att må bättre när ingen köper de maträtter han gjort.

06:35

Hej Jycke

Jycke får inte till frisyren i dag. Kan ekorrarna hjälpa honom? De har massor av idéer och massor av saker att prova. Norrie vet vad hon ska göra, så hon börjar, men Jycke låter alla försöka..

06:45

Thomas och vännerna

När Thomas hjälper Nia med en leverans till stranden i Norramby, insisterar han på att han kan en genväg och visar vägen. Men det visar sig att hans minne inte är så bra som han mindes.

06:55

Greta Gris

Mormor Gris är glad över alla nya trädgårdstomtar hon har fått, men Morfar Gris önskar att de kunde försvinna.

07:00

Fåret Shaun

Bitzer bjuder bonden på en middagsupplevelse.

07:10

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

07:15

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Narren Amir vädjar till Riksdomaren att rentvå kronprinsen samtidigt som både den maskerade mannen och Hilda närmar sig sanningen om vem Ville egentligen är.

07:25

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

07:30

Pyjamashjältarna

Teeny-Weeny förvandlats till ett monster och stänger in Pyjamashjältarna på Mystery Mountain. Medan de är instängda använder Night Ninja monstret för att ta över natten.

07:40

PAW Patrol

Efter att Rocky plötsligt försvunnit måste de andra valparna lösa mysteriet med den ylande Varvalpen.

07:55

Bluey

Pappa tycker att barnen har för många leksaker och han föreslår att de görs sig av med dem. För att rädda sin älskade Mr Monkeyjocks måste Bluey och Bingo bevisa att han är speciell.

08:00

Milo

När Milo, Affe och Lärka går med i polisstyrkan för att hjälpa polisen, är de snart på spåret av en mattjuv. De har en trolig misstänkt, men trion upptäcker att det är svårt att vara ansvarig.

08:10

Paddingtons äventyr

Jonathan får några konstiga radiomeddelanden, vilket kan innebära att besökare från en annan värld kommer. Paddington bildar en välkomstkommitté.

08:25

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

08:35

Ricky Zoom

Loop är på väg till en show men får punktering på vägen. Ricky och hans vänner försöker se till att Loop kan ta sig till showen.

08:50

Biet Maya

Medan de leker bryter Maya och Villy Shelbys skal av misstag. De måste hitta ett sätt att reparera sprickan innan det blir farligt för deras vän.

09:00

Elias vinter

Se upp i backen! Elias vill åka i en jättelång pulkabacke idag! Men hur länge orkar egentligen pappa vara med och åka? Det verkar som om han hellre vill fika.

09:10

Heidi

Heidi och Klara försöker para ihop herr Sesemann med fröken Linke.

09:35

Vilse i Oz

Dorothy och vännerna finner ingången till en mystisk tunnel som förbinder den dödliga öknen till Smaragdstaden. Men ingenting kan förbereda dem för vad de kommer att hitta på andra sidan.

09:55

Djupet

Ephemecrons karta leder familjen Nekton till en mystisk undervatten labyrint. Plötsligt är de fångade, separerade och har slut på luft, kommer de att hitta en väg ut, eller kommer monstret att hitta dem först?

10:15

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

10:40

Team Dronix

När DroniX går in i autonomt läge och flyr, så inser Vicky att den försöker återvända till sin drönarbas.

11:00

Thunderbirds

Den berömde arkitekten Howard Yost reser världens högsta skyskrapa med hjälp av mekaniska domkrafter. När en brand bryter ut i byggnaden, lyckas inte brandmännen behärska infernot. Virgil och Alan hjälper dem att släcka elden och rädda människor.

11:25

Safirdrakens krafter

Efter att aporna tror att de har hittat en skattkarta måste Ko Ni få tillbaka det som kartan verkligen visar: en speciell ört till en soppa.

11:35

Gigantosaurus

Trey varnar de små dinosaurierna för ett grottmonster vid namn Shriekasaurus.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Efter att Andy bryter sönder en pimpsten, reser han tillbaka i tiden för att hitta en vulkan för att få en annan sten.

12:00

Om evolution - finska

Vilken plats på jorden har haft stor betydelse för vad vi vet om evolutionen? Vi lär oss om Galapagosöarna och djuren som lever där.

12:10

Jassabarnen och gudarnas gåva på lulesamiska

Pålen som håller upp himlen har fått sprickor och Joná drömmer om en vit ren som kallar honom. Han väcker syskonen och de ger sig av till Nåjden.

12:15

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

12:25

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:35

Pippi Långstrump

Prusseluskan ska se efter Tommy och Annika, medan deras föräldrar är bortresta och Pippi blir inbjuden på middag. Sedan ger sig Pippi, Tommy och Annika iväg till en öde ö för att få veta hur det känns att vara skeppsbruten.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy tar sig an ytterligare ett spännande förhistoriskt äventyr. Han reser 95 miljoner år tillbaka i tiden och letar efter ett äggskal som tillhör ett av de största djur som någonsin vandrat på jorden.

13:15

Andys safariäventyr

Andy är på Safarivärlden och råkar filma sig själv i stället för att filma jacksonvidafinkens parningsdans. Så Andy flyger till Afrika i sin safarimobil på jakt efter en ny jacksonvidafink att filma.

13:30

En valp i familjen

Det är dags för valparna och barnen att lära sig nya rutiner. Lemmys familj gör ett schema där barnen turas om att ta hand om Lemmy med allt vad det innebär. Elmo och hans matte Essie går upp varannan timme varje natt för att Elmo ska bli rumsren.

13:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Narren Amir vädjar till Riksdomaren att rentvå kronprinsen samtidigt som både den maskerade mannen och Hilda närmar sig sanningen om vem Ville egentligen är.

14:00

Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

14:25

Malory Towers

Spänningar uppstår mellan Darrell, Alicia och Sally när ett nysande trick urförs mot Mam'zelle. Gwen blir orolig när Matron tillkännager en inspektion.

14:50

M.I. High

Oscars mamma börjar bli i desperat behov av medicinen som ligger i ett skåp på MI9-huvudkontor. Spionerna planerar att undersöka alla vita kaniner i landet.

15:15

Det Hemsökta huset

Meadow blir förälskad i Miles. När Taylor får veta att de ska på dejt gör hon sitt allra yttersta för att hemligheterna inte ska avslöjas.

15:40

100 Saker Att Göra Före High School

CJ och pojkarna bestämmer sig för att få sina hjärtan förstörda.

16:00

Tracy Beakers dröm

Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson.

16:30

Holly Hobbie

Piper måste flytta då hennes mamma inte kan betala hyran. Holly går så långt att hon stjäl för att hjälpa till med pengar. När hon erkänner tilltaget straffar borgmästaren henne.

16:50

Otajmat

Klassen ska tälta i skogen. Katta bara måste få dela tält med Sebbe men får såklart konkurrens av Alex. När det vankas sanning eller konka hoppas Katta på att äntligen få till ett hångel med Sebbe. Nu får inget gå fel.

17:00

Arthur & Excalibur

I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

17:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

Fisken Guldis känner sig ensam så Greta tar med henne till akvariet. Där måste det gå att hitta en ny vän till Guldis?

17:30

Uppdrag framtid

Trygghet på stan. Hur hade städer sett ut om det var barnen som bestämde? I Malmö skapar barnen i projektet Gatulabba en tryggare stad genom att plantera blommor och bygga lekplatser.

17:45

Historiehopparna

Cleo och Klotus kommer de till ett sjukhus där man för tvåhundra år sedan gjorde en livsviktig upptäckt. Tvätta alltid händerna. Det skyddar dig från att bli sjuk och smitta andra. Cleo funderar över om den hårda eller flytande tvålen är bäst.

17:50

Varmt, kallt och mittemellan

Vad är vinter? Är det barmark, blåst och regn? Eller är det massor av snö, mörker och kyla? Det kan se olika ut i vårt långa land.

18:00

Bolibompaklubben

Draken och Tereza gör ett experiment med dansande russin.

18:01

Doktorerna

Saskias och Nonnos mammas mage är enorm. Saskia hävdar att det är en baby därinne. Det tror Doktorerna inte ett ögonblick på. De gör ett ultraljud och upptäcker något alldeles fantastiskt på skärmen.

18:10

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

18:20

Bing

Soola och Bing sätter klistermärken på sina favoritsaker.

18:30

Jultomtens lärling

Det är inte så lätt att lära sig jultomten jobb. Nicolas inser detta och tvivlar på om han klarar av denna enorma uppgift. Men på vägen hamnar Nicolas i en gigantisk snöstorm som får honom att inse vem han egentligen är.

18:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Narren Amir vädjar till Riksdomaren att rentvå kronprinsen samtidigt som både den maskerade mannen och Hilda närmar sig sanningen om vem Ville egentligen är.

18:55

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

19:00

Labyrint: Monstrets hjärta

När Los, Losa och Septimus jagar monstrets hjärta visar det sig snart att ännu en misstänkt finns. Men ska syskonen klara av att jobba tillsammans för att nå målet? Daidagata möter gamla fiender i skogen.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:20

Kosmoo

Robbes hund Kosmoo har blivit påkörd av en bil. Med hjälp av bioniska delar lyckas Ellis och Robbe rädda Kosmoo och med en sån superhund är det lätt att lösa stadens problem med ohederliga invånare.

19:50

Abel och Fant

Abel och Fant vaknar för att upptäcka att alla bananer har försvunnit. De reser runt djungeln som ett par privatdetektiver, undersöker brottet och försöker hitta den misstänkta.

04:30

Pippi Långstrump

Prusseluskan ska se efter Tommy och Annika, medan deras föräldrar är bortresta och Pippi blir inbjuden på middag. Sedan ger sig Pippi, Tommy och Annika iväg till en öde ö för att få veta hur det känns att vara skeppsbruten.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag