Dagens tv-tablå för Kunskapskanalen

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

Dödssynderna i vår tid

Vad betyder avunden - en gång kallad den kallaste synden - för oss idag? Leder vår syndiga lättja till de avfallsberg där våra knappt använda saker dumpas?

15:35

Det svenska späckhuggarfyndet

När en späckhuggare flöt iland på den svenska västkusten öppnade sig ett gyllene tillfälle för biologer från Naturhistoriska riksmuseet att lära sig mer om världens största delfin.

16:05

Mer kreativ NO

Väck låg- och mellanstadieelevernas upptäckarlust med NO-experiment som bygger på saker som de flesta har i sin närhet.

17:00

Längtan till landet

Det är exakt ett år tills Rafael och Ninni ska gifta sig. Renoveringen av den gamla folkskolan är i full gång. Rafael ska såga ett dörrhål i väggen men motorsågen går sönder. Det läcker från taket och alla fönster måste repareras.

17:20

Resor längs vackra floder

Följ med på en flodresa som tar oss genom delstaten New Yorks fantastiska naturlandskap. Resan startar i bergsmassivet Adirondackerna och avslutas vid Frihetsgudinnan, där vi kryssar förbi staden New Yorks skyskrapor.

18:05

Spåret av ett brott

I västvärlden klaras över 90 procent av alla grova brott upp, mycket tack vare den nya kriminaltekniken. Med supermoderna laboratorium och metoder som konstant utvecklas har kriminalteknikerna blivit de stora hjältarna i kampen mot….

19:00

Olav

Den brutala vikingen Olav lät oväntat döpa sig kristet i Frankrike, och Kristofer Hivju och hans fru Gry Hivju finner nya svar på varför.

20:00

Englands stora utgrävning

I samband byggandet av järnvägen HS2 görs en utgrävning som avslöjar hur den stora industristaden Birmingham kunde uppstå så snabbt. En viktoriansk kyrkogård med tusentals skelett visar vilka spår staden satte.

21:00

Griffs äventyr i Kanada

Den brittiske komikern och reseentusiasten Griff Rhys Jones utforskar prärierna och de stora vidsträckta slätterna i både Saskatchewon och Alberta-provinserna.

21:50

Nätverket för slavarnas frihet

Arkeologerna letar efter den försvunna staden Quindaro, Kansas. Där hade slavar en fristad fria från prisjägare som annars kunde fånga slavarna och få betalt vid återlämnandet till "ägaren".

22:35

Övergivna byggnader

På 1800-talet rann avloppen rakt ut i Themsen och spred sjukdomen kolera i den snabbt växande staden London. Men den imponerande byggnaden "Crossness pumping station" som invigdes 1865 blev starten på att få bukt med koleran.

23:20

Lev längre med Michael Mosley

Vad är hemligheten för att hålla sig frisk? Dr Michael Mosley undersöker hur människor kan göra sina kroppar bättre på att bekämpa infektioner och sjukdomar.

00:10

Motströms på Donau

I Serbien får Nick en lektion i svärdfäktning samt vaska guld och umgås med en fredsälskande rocksångare. Och så möter han mannen som försökte få honom dödad under kriget.

01:00

Inget program

Inget program.

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag