Tv-Tablå för Kunskapskanalen torsdag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
14:00

Bokmässan 2022

Kan Sverige komma att gå mot avkriminalisering och legalisering av narkotika? Ett samtal om den strikta svenska narkotikapolitiken.

14:45

Bokmässan 2022

Motsättningar mellan kollektivism och individualism tar sig ständigt nya uttryck. Ett samtal om solidaritet och möjligheten att förena den med individens frihet.

15:30

Bokmässan 2022

Hur skiljer sig den ukrainska flyktingströmmen från andra flyktingkriser i världen? Ett samtal om hur en långsiktigt hållbar svensk flyktingpolitik kan se ut.

15:50

FIFA Fotbolls-VM 2022

Kanada möter Marocko på Al Thumama Stadium i matchrunda tre i grupp F i fotbolls-VM. Marocko är obesegrade i alla tre matcher mot Kanada. Marocko vann med 4-0 i den senaste vänskapsmatchen i Marakkech den 11 oktober 2016.

18:00

Livet på Island

Vi börjar förbereda oss inför jul. Vi tittar på julfönsterdekorationer i Grundarfjörður och gör tacos av isländskt julbröd, Laufabrauð. Vi lär även känna en stugvakt i Laugafell.

18:30

Omöjlig ingenjörskonst

Bron som binder samman det bergrika Skottland är ett under av problemlösning. Queensferry Crossing knyter ihop landet där floden Forth delar det i två delar. Imponerande 2,7 kilometer över vattnet sträcker den sig, och har räddat hela det mellersta Skottlands framkomlighet när den tidigare vägbron vittrade sönder.

19:15

Magnifika Maghreb

Vi börjar vår resa inåt landet, bortom alla tunisiska semesterklichéer, framför Atlasbergens imponerande bakgrund och stäpperna på gigantiska högplatåer.

20:10

Natursköna tågresor i världen

Vi reser över det skotska höglandet, genom det storslagna landskapet i Cairngorms nationalpark och når till slut den högsta punkten på Storbritanniens järnvägsnät.

20:55

Den odödlige Hitler

Hitler överlevde 40 mordförsök. Samtidigt som hans propagandamaskineri pratade om Hitler som odödlig var han extremt paranoid. Hans paranoia drev honom till att skapa en säkerhetsapparat av sällan skådat slag för att skydda honom.

21:50

Studio Natur

Hur navigerar egentligen möss? Och kan en myra hitta tillbaka till stacken om man av misstag får med sig den hem? Det är några av frågorna som Bent Christensen, Kristina Snuttan Sundell och Marie Dacke svarar på när temat är navigation.

22:20

Huset fullt med björnar

Sydostasiens björnar är illa ute. Deras galla utsöndrar ett ämne som uppskattas i traditionell medicin och därför fångas de in och hålls i trånga burar. Giles Clark tar sig an utmaningen att hjälpa de hotade björnarna.

23:10

Berlinmurens uppgång och fall

Vi ser vad som hände mellan november 1989 och fram till slutet av 1990. Politiker och historiker beskriver en mycket omtumlande period i Europas historia. Hade något kunnat göras bättre, gick det för snabbt?

23:55

Dolt vid Nilen

Luxor är byggt vid Nilens stränder och är hem för de mest grandiosa monumenten i det Nya riket; tempelkomplexet Karnak, Dendera-templet och Ramses II:s miljoner år gamla palats.

00:50

Fraktfartyg i Arktis

19-åriga jungman Simon är den enda ombord på Zélada som kan kalla Arktis sitt hem. Hans hemby Kugaaruk är nämligen en av fartygets destinationer. Men kommer den oerfarna besättningen klara jobbet?

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag