Tv-Tablå för Kunskapskanalen torsdag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

Barnafridskonferensen 2024

Barnafrids arbete med barn- och ungdomsinkludering. Natalie Söderlind förklarar hur Barnafrid arbetar för att inkludera barnen i det förebyggande arbetet mot våld mot barn.

15:10

Barnafridskonferensen 2024

Ett starkare skydd för barn i skyddat boende. Barn i skyddat boende har samma rättigheter som alla andra barn. För att tillförsäkra dem en uppväxt fri från våld måste vuxna lyssna på vad barnen har att säga.

16:10

Barnafridskonferensen 2024

Tjejer med begränsad kriminalitet. I den här föreläsningen presenteras forskning om tonårstjejers kriminella beteenden och hur dömda tjejer upplever sina relationer med familj, vänner och skola.

17:00

Svenskfinland runt

Att träffas och prata "kafferuåtsi.

17:10

Arkitektens hem

Thomas Thorsnes arbetar med förtätningsprojekt där begränsat utrymme är en stor utmaning. Han skapar smakfulla hem, men också minisamhällen som tar hänsyn till både integritet, utsikt och goda gemensamma utrymmen.

17:40

Äventyrsguiderna

Joe Dicks, 54 år, är isbergsguide på Newfoundlands västkust. Hit flyter is från Grönland med havsströmmarna, och Joe tar en grupp turister på kajaktur bland isblocken.

18:30

Kaoset på Mount Everest

Det här är berättelsen om tragedin på Mount Everest som skedde 2019, då 11 personer dog i sina försök att bestiga världens högsta berg. En bild på en lång ringlande kö av klättrare fast på en bergskam just den dagen blev viral.

19:20

Mellan himlavalv och jordklot

Mot universums oändlighet. Vi tar en titt på Webb-teleskopet som ersätter Hubble-teleskopet i rymden, och på världens största teleskop på jorden.

20:05

Världens historia: Disco

Disco blir mainstream med filmer som Saturday Night Fever och grupper som The Bee Gees. Studio 54 blir den största klubben i New York och genren dominerar världens dansgolv totalt.

21:00

Paradisöarnas mörka historia

Norfolkön ligger i Stilla havet 1400 km öster om Australien och var en gång en mycket fruktad fängelseö på grund av den väldigt hårda behandlingen av internerna.

21:50

Savannens djurliv

När unga djur når vuxen ålder ökar deras överlevnadschans mycket. Men det finns många hinder att övervinna först.

22:35

Övergivna byggnader

Vi tittar närmare på en lyxresort i Argentina som blev ett tillhåll för nazistsympatisörer och föremål för en besynnerlig konspirationsteori. Det sägs även att Albert Einstein varit på besök här.

23:20

Martin Luther Kings kamp

Mest känd är Martin Luther King för sitt brinnande engagemang i medborgarrättsrörelsen. Mindre känt är att han även förde en envis kamp för social rättvisa.

00:15

Gift med bästa vännen

Matt vill testamentera sitt hus till sin hemlösa kompis Michael. Men då måste de gifta sig av skattemässiga skäl. Giftermålet väcker stor uppmärksamhet - kan man verkligen gifta sig med någon av samma kön utan att vara homosexuell?

01:05

Inget program

Inget program.

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag