Tv-Tablå för Kunskapskanalen tisdag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

The Conference 2023

Förstärkt mänsklighet. Kommer AI förvandla konstnärer från kreatörer till kuratorer? Vad betyder det när AI tar över läkarens uppgifter? Hur kan vi designa framtidens AI med humanism i centrum?

16:00

The Conference 2023

Framtiden som protopi. Varje utopi har alltid krävt sina offer, de är exkluderande till sin natur. Det gäller även utopiska framtidsscenarion som techvisionärer förespråkar idag, säger Monika Bielskyte, grundare av Protopia Futures.

17:00

Nobel 2023: Ekonomiprisporträttet

Fredspristagare Narges Mohammadi sitter fängslad i Iran för sin kamp för mänskliga rättigheter. Här får vi ett möte med hennes man och två barn i Paris. Familjen lever med hoppet om att hon en dag ska bli fri.

17:15

Under klubban

Mogens och Peder är oense om värderingen av den stora attraktionen på dagens auktion. Finn är på jakt efter varor till en ny filial och Rikke och Heidi fascineras av en stor tavla.

17:45

Arkitekter på Nya Zeeland

En av Nya Zeelands kändaste arkitekter visar sina favorithus - både egna och andras skapelser. 80 år ung och still going strong fortsätter Roger Walker att utmana och få oss att tänka utanför boxen.

18:30

Spåret av ett brott

Så kallade "cold cases.

19:25

Kungliga skandaler

Historien är full av kungliga pengar som det satts sprätt på - från Henrik VIII:s överdådiga guldtygsfestival till den enorma skulden som Georg IV drog på sig. Professor Suzannah Lipscomb berättar mer om historiska utsvävningar.

20:10

Amazonas glömda samhällen

Arkeologer undersöker glömda civilisationer längs Amazonas. En missionär från 1500-talet har i litteratur beskrivit sina resor i området och påstod att det fanns åtskilliga utvecklade samhällen längs Amazonas.

21:00

Leva sin dröm

Programledaren Sophie Morgan möter människor som alla brutit upp från sina tidigare invanda liv. Möt Bex och Steve från England som bosatte sig norr om polcirkeln i Finland och paret på Nordirland som byggde sig ett litet hem på hjul….

21:50

Nätverket för slavarnas frihet

Vi möter marinarkeologer som letar efter hjulångaren "USS Planter". Hjulångaren kapades mitt under det amerikanska inbördeskriget 1862 av slaven Robert Smalls.

22:35

Övergivna byggnader

En delvis fejkad krigsdokumentär från andra världskriget gjorde en bergsby i Italien till en världskänd plats. John Houstons film "The Battle of San Pietro" var då den gick upp på biograferna 1945 med sin blandning av fiktion och….

23:20

Jordens superkrafter

För att bevittna jordens superkrafter måste du vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Vi följer forskare, orädda äventyrare och filmskapare som jagar jordens superkrafter. Här försöker de komma så nära en blixtstorm som möjligt.

00:10

Motströms på Donau

Nick övar livräddning med brandkåren i Budapest, och lär sig om meditiation i ett buddhistiskt kloster nära Esztergom. Och så tar han med sina söner på en campingtur bland skarvar och bävrar i Donaus våtmarker.

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag