Tv-Tablå för Kunskapskanalen onsdag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

Barnafridskonferensen 2024

Nationell strategi för att förebygga våld mot barn. Under Barnafridskonferensen 2024 presenterade regeringens särskilda utredare Fredrik Malmberg den nationella strategin för att förebygga och bekämpa våld mot barn.

15:20

Barnafridskonferensen 2024

Att höra barn. Julia Korkman, docent i rättspsykologi, ger en överblick över hur forskningen kring barn som vittnen vuxit fram och ger exempel på fall där det gått snett och vad vi bör lära oss av dessa.

16:10

Barnafridskonferensen 2024

Hur kan förbättringskunskap ge resultat för barnen? Boel Andersson Gäre förklarar här hur man kan skapa en kultur av ständiga förbättringar i verksamheter som har till uppgift att stötta barns utveckling och hälsa.

17:00

Svenskfinland runt

För tio år sedan flyttade Ida och Simon till en liten ö i Åbolands skärgård. Det bästa med att bo på Brännskär är lugnet och friheten.

17:10

Arkitektens hem

Innovativa rum och hem som öppnar upp för magnifik natur är arkitekten Marina Bauers specialitet. Hon har moderniserat gamla lador och experimenterar med trä som byggnadsmaterial.

17:40

Gift med bästa vännen

Matt vill testamentera sitt hus till sin hemlösa kompis Michael. Men då måste de gifta sig av skattemässiga skäl. Giftermålet väcker stor uppmärksamhet - kan man verkligen gifta sig med någon av samma kön utan att vara homosexuell?

18:30

Veteranbilsverkstan

Colin fräschar upp en sällsynt Ford Zephyr och en VW Beach Buggy justeras. Vi får se en Jaguar XJS med en ovanlig lösning för motorhuven och en E-Type som får luftfilter i storformat.

19:15

Savannens djurliv

När unga djur når vuxen ålder ökar deras överlevnadschans mycket. Men det finns många hinder att övervinna först.

20:00

Studio 65

Att höra sämre är något de flesta äldre får vänja sig vid. När är det dags att skaffa hörapparat, och hur vet man vilken typ man ska ha? Gudrun Schyman berättar om när hon började märka att hon hade fått nedsatt hörsel.

20:30

Därför lever vi längre

Det första avsnittet handlar om vaccin, alltifrån framtagandet av smittkoppsvaccin, via USA:s president Thomas Jeffersons kliniska prövningar, motståndet från tidiga 1800-talets anti-vaxxers till den eventuella globala utrotningen av….

21:25

Miriam Margolyes synar Australien

Miriam påbörjar sitt australiensiska äventyr i fångstaten Lutruwita i Tasmanien och ställs inför komplexiteten i Tasmaniens rika historia.

22:25

Dokument utifrån: Det var en gång ett Nordirland

Polis och militär infiltrerar de paramilitära organisationerna. Fjorton blodiga dagar i mars 1988 markerar en ny nivå av grymhet i konflikten. En bil backar i hög hastighet in i ett av IRA:s begravningståg.

23:20

Stilla havet

Vi besöker ett vidsträckt öppet hav som täcker halva vår planet. Det stora blå är hem för gigantiska djur som navigerar tusentals mil mellan ställen att äta på och ställen där de kan föda upp sina ungar.

00:10

Colosseums historia

På 300-talet e.Kr. skakades romarriket av förödande jordbävningar, bränder, barbariska invasioner och djupa religiösa klyftor. När Rom förfaller ligger Colosseum - som en gång stod som en stolt symbol för imperiets härlighet - tomt.

00:55

Inget program

Inget program.

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag