Tv-Tablå för Kunskapskanalen söndag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

Svenskfinland runt

För Margita i Åbo var övergången från yrkeslivet till tillvaron som pensionär inte helt enkel. För att råda bot på detta och hjälpa andra i samma situation startade hon projektet "Gamla rävar, grå pantrar och flower power".

15:10

Synestesi – leva med hopkopplade sinnen

Det finns människor som uppfattar vår värld på ett annat sätt. Exempelvis ser de nummer i färg och kan känna musik. Fenomenet heter synestesi, och trots att många kända artister som Lady Gaga och Billie Eilish har synestesi är det….

16:00

Järnvägar och arkitektur

Historikern Tim Dunn tar oss med på nya upptäckter bland storslagna järnvägsstationer och undersöker innovativa lösningar i järnvägens spår. Det blir bergbana i Tyskland, arkitektur i Newcastle och en tur till Skottland.

16:45

Miriam Margolyes synar Australien

Miriam har alltid älskat att vara en del av en nation som inte styrs av olika klasser, men misstänker alltmer att det inte är hela sanningen.

17:45

Dox: Dyra duvor

När man tävlar med duvor är insatserna skyhöga. En bra tävlingsduva kan kosta flera miljoner och på de viktigaste duvtävlingarna ligger både stora pengar och ära i potten.

19:15

Äventyrsguiderna

Mike LaBrosse är sportfiskeguide på Lake Ontario. Idag tar han emot en trio som kommer för att uppleva en oförglömlig fiskeresa.

20:10

Stilla havet

Doppa tårna i Stilla havets grunda vatten. Upptäck en spektakulär delfinuppvisning, det största korallrevet i världen och sköldpaddsmammor i en av världens största djursammankomster.

21:00

Övergivna byggnader

Följ med till en pittoresk utpost på en liten paradisö utanför San Francisco som erbjöd de amerikanska trupperna lite andrum innan de återigen skickades ut i krig mot en inhemsk motståndare.

21:45

Hawaiis vulkanöar

Hawaiiöarna är kända för sin slående natur och har lockat turister under lång tid. Men många av de boende börjar tröttna på den klichéartade bilden av öarna och börjar söka sig tillbaka till gamla traditioner och hantverk för att….

22:40

Martin Luther Kings kamp

Mest känd är Martin Luther King för sitt brinnande engagemang i medborgarrättsrörelsen. Mindre känt är att han även förde en envis kamp för social rättvisa.

23:35

Fiskestugan

Några av Islands bästa laxälvar och laxfiske som är den typ av fiske som bröderna tycker sig veta allt om. Då kan väl inget gå fel, eller?

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag