Tv-Tablå för Kunskapskanalen lördag

SVT Kunskapskanalen ger dig information om vad som sker i vårt samhälle och vår omvärld. Det är även här du kan lära dig mer om vår natur, teknik, historia, medicin, kultur och mycket mera. Du får tillgång till all den kunskapen kvällar 18:00-23:00 söndag till torsdag - utan reklamavbrott!

TidProgram
06:00

Inget program

Inget program.

09:00

Inget program

Inget program.

12:00

Inget program

Inget program.

15:00

Övergivna rum

I Dyrehaven norr om Köpenhamn ligger Taarbæk fort, ett militärfort som övergavs och täcktes med jord 1969. Här har ingen varit inne på över 40 år.

15:20

Äventyrsguiderna

Joe Dicks, 54 år, är isbergsguide på Newfoundlands västkust. Hit flyter is från Grönland med havsströmmarna, och Joe tar en grupp turister på kajaktur bland isblocken.

16:10

Veteranbilsverkstan

Garaget får besök av en Nissan Figaro med kärvande säkerhetsbälten och en pickup med en stenhård koppling. Dessutom får en MG M från 1931 en makeover och en Austin A40 Devon blir preppad för drag race.

16:55

Pyramidernas förbannelse

Snofru var faroao för ca 4600 år sedan. Han ska ha varit rättvis och kanske haft kvinnor som jämlikar och är mest känd för att han byggde tre pyramider.

17:40

Studio 65

Att höra sämre är något de flesta äldre får vänja sig vid. När är det dags att skaffa hörapparat, och hur vet man vilken typ man ska ha? Gudrun Schyman berättar om när hon började märka att hon hade fått nedsatt hörsel.

18:10

Hawaiis vulkanöar

Hawaiiöarna är kända för sin slående natur och har lockat turister under lång tid. Men många av de boende börjar tröttna på den klichéartade bilden av öarna och börjar söka sig tillbaka till gamla traditioner och hantverk för att….

19:05

Därför lever vi längre

Det första avsnittet handlar om vaccin, alltifrån framtagandet av smittkoppsvaccin, via USA:s president Thomas Jeffersons kliniska prövningar, motståndet från tidiga 1800-talets anti-vaxxers till den eventuella globala utrotningen av….

20:00

Miriam Margolyes synar Australien

Miriam har alltid älskat att vara en del av en nation som inte styrs av olika klasser, men misstänker alltmer att det inte är hela sanningen.

21:00

Savannens djurliv

Varje art på jorden står inför utmaningen att uppfostra nästa generation. I det vilda är det bara den starkaste som vinner i naturens parningsspel.

21:45

Paradisöarnas mörka historia

Kap Verde är en ögrupp 500 kilometer väst om Kap Verde-halvön på det afrikanska fastlandet. Cidade Velha är den äldsta staden på ön Santiago och det var här som portugiserna startade kreolkulturen på 1400-talet.

22:35

Synestesi – leva med hopkopplade sinnen

Det finns människor som uppfattar vår värld på ett annat sätt. Exempelvis ser de nummer i färg och kan känna musik. Fenomenet heter synestesi, och trots att många kända artister som Lady Gaga och Billie Eilish har synestesi är det….

23:25

Stilla havet

Vi besöker ett vidsträckt öppet hav som täcker halva vår planet. Det stora blå är hem för gigantiska djur som navigerar tusentals mil mellan ställen att äta på och ställen där de kan föda upp sina ungar.

00:15

Gift med bästa vännen

Matt vill testamentera sitt hus till sin hemlösa kompis Michael. Men då måste de gifta sig av skattemässiga skäl. Giftermålet väcker stor uppmärksamhet - kan man verkligen gifta sig med någon av samma kön utan att vara homosexuell?

01:05

Inget program

Inget program.

Här hittar du vad som sänds på Kunskapskanalen idag