Tv-Tablå för SVT 24 fredag

SVTs kanal med nyheter, samhällsprogram och sport från hela världen.

TidProgram
10:20

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

18:20

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

20:00

EM: Grenfinaler herrar

EM i artistik gymnastik från Rimini, Italien. Dags för herrarnas individuella grenfinaler: fristående, bygelhäst och ringar. Se de bästa av de bästa slåss inte bara om medaljerna utan även om de sista platserna till OS. Kommentatorer: AnnaMaria Fredholm och Veronica Wagner.

20:30

Tre kärlekar

Gamla faster Agnes har avlidit. Vid arvsskiftet visar det sig att Lilian inte är Melins barn och det leder till en brytning i familjen. Lilian ärver större delen av Agnes förmögenhet, men Melin behåller makten i familjeföretaget.

21:25

Jakten på förstasidan

Med råg i ryggen över framgången på Gotland åker Emma och Eric norrut. Här sätts de verkligen på prov när de får uppgiften att skriva en egen krönika och göra en recension av Marianne Mörck som är i stan med sin enmansföreställning.

21:55

Seniorsurfarna - återträffen

Siw Malmkvist, Carl Jan Granqvist, Hasse Andersson och Ann Westin har återvänt till Kroksta Gård för att ge sig i kast med sina digitala tillkortakommanden. Siw är jättearg för att hennes lösenord aldrig fungerar. Hasse får repetera hur smart det är med kontokort i mobilen.

22:25

Trädgårdstider

Arbetet fortsätter på baksidan, och Malin Persson och Pernilla Månsson Colt gör en klassisk potdisplay i den nyanlagda allmoge-trädgården. John Taylor återvänder till sin kära kompost, det är dags att byta fack och dessutom plantera pumpa. Adam Aamann gör tacos och ersätter majs-skalen med hostablad från trädgården. Det är också dags för besök av den lokala trädgårdsföreningen som är inbjudna för att hjälpa till med att plocka mördarsniglar. Men frågan är om det finns några sniglar i trädgården.

23:25

Detektiverna

Första spelledaren Anis Don Demina ger de andra kluriga uppdrag. Lyckas detektiverna stoppa en glassbomb från att smälla och klä ut sig så bra att de kan passera övervakningskameran utan att bli upptäckta?

00:25

Fotbollens historia

Torbjörn Nilsson kunde dribbla av hela laget på träning men under match knöt det sig. Det är sent 70-tal och IFK Göteborgs nye tränare Sven-Göran Eriksson, Svennis, kallar in en norsk idrottspsykolog. En konstnärssjäl befriades och han kunde blomma ut som en av Europas bästa anfallare. Med en Torbjörn Nilsson i toppform kunde IFK Göteborg vinna UEFA-cupen 1982 - första gången som ett svenskt klubblag vann en av de stora turneringarna i Europa.

00:55

Fotbollens historia

När Pia Sundhage växte upp i lilla Marbäck i Västergötland på 60-talet var hon var tvungen att gå under namnet Pelle för att få spela match. Hon gjorde landslagsdebut som 15-åring och hennes karriär saknar motstycke i svensk damfotboll. Pia Sundhage skulle komma att bli Sverige första utlandsproffs. Hon lockades med fickpengar och ett löfte om att få låna presidentens moped. Efter avslutad spelarkarriär ledde hon USA till två olympiska guld som tränare.

Här hittar du vad som sänds på SVT 24 idag