Tv-Tablå för SVT 24 lördag

SVTs kanal med nyheter, samhällsprogram och sport från hela världen.

TidProgram
09:25

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

17:25

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

20:00

Muren

Ny form av sophantering, gulliga djurungar och en filmisk haj som heter Bruce. Men varför spottar en mamma på sin son? Experter är Edward af Sillén, Henrik Kruusval, Henrik Zetterberg, Ebba Witt-Brattström och Anders Lundin.

21:00

Tack för musiken

Niklas Strömstedt gästas av artisten Miriam Bryant. Hitlåtar från Bryants framgångsrika karriär varvas med samtal om musikaliska samarbeten, låtskapande och de ögonblick i livet man aldrig glömmer.

22:00

Cyklopernas land

Några av landets smartaste kulturhjärnor tar sig an stora och små frågor från veckan som passerat. Det blir kul snack, vassa meningsutbyten, intellektuella djupdyk och riktigt mycket helt vanligt trams.

22:30

Fotbollens historia

Torbjörn Nilsson kunde dribbla av hela laget på träning men under match knöt det sig. Det är sent 70-tal och IFK Göteborgs nye tränare Sven-Göran Eriksson, Svennis, kallar in en norsk idrottspsykolog. En konstnärssjäl befriades och han kunde blomma ut som en av Europas bästa anfallare. Med en Torbjörn Nilsson i toppform kunde IFK Göteborg vinna UEFA-cupen 1982 - första gången som ett svenskt klubblag vann en av de stora turneringarna i Europa.

23:00

Fotbollens historia

När Pia Sundhage växte upp i lilla Marbäck i Västergötland på 60-talet var hon var tvungen att gå under namnet Pelle för att få spela match. Hon gjorde landslagsdebut som 15-åring och hennes karriär saknar motstycke i svensk damfotboll. Pia Sundhage skulle komma att bli Sverige första utlandsproffs. Hon lockades med fickpengar och ett löfte om att få låna presidentens moped. Efter avslutad spelarkarriär ledde hon USA till två olympiska guld som tränare.

23:30

Trädgårdstider

Arbetet fortsätter på baksidan, och Malin Persson och Pernilla Månsson Colt gör en klassisk potdisplay i den nyanlagda allmoge-trädgården. John Taylor återvänder till sin kära kompost, det är dags att byta fack och dessutom plantera pumpa. Adam Aamann gör tacos och ersätter majs-skalen med hostablad från trädgården. Det är också dags för besök av den lokala trädgårdsföreningen som är inbjudna för att hjälpa till med att plocka mördarsniglar. Men frågan är om det finns några sniglar i trädgården.

00:30

Herr Talman

Herr Talman tar ett vördnadslöst komedi-grepp om politiken med skruvade dock-versioner av våra partiledare. I sketcher och sånger driver programmet med den politiska teatern, partiledarnas tillkortakommanden och aktuella snackisar.

Här hittar du vad som sänds på SVT 24 idag