Tv-Tablå för SVT 24 söndag

SVTs kanal med nyheter, samhällsprogram och sport från hela världen.

TidProgram
09:15

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

17:15

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

20:00

Historieätarna

Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i oscarianska eran. Veckans meny bjuder på en kultiverad blandning av lungmos, aladåb, statarvälling, grisfötter, fårskalle, hysteri och osannolika mängder punsch.

21:00

Muren

Patrick bjuder på lite dans. Edward och Anna får svettas mer än vanligt. Johar utmanas i språk-quiz och vad kan Annika om en 77-åring på Tik-Tok? Dessutom - världens märkligaste maratonlopp och vad händer med personnumret när man fyller 100 år?

22:00

SD-bögar

Sommar 2022. Prideveckan närmar sig och oron är stor. I Norge och Tyskland har hbtq-personer mördats i samband med Pride och i Sverige planerar Alternativ för Sverige en motaktion. Luai tycker att Pride är förskräckligt.

22:40

Äventyr i Hans Lidmans fotspår

Hans Lidman levde och dog för Svartån, men människans jakt på vinster drev Svartån ner i fördärv genom exploateringar och ombyggnationer. Nu, 75 år senare, har lokala eldsjälar bestämt sig för att återställa vattendraget till sin forna glans.

23:30

Sverige firar 6 juni

Tara Moshizi tar pulsen på svenskarnas firande av nationaldagen och att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Rapporter från firanden i bland annat Strängnäs, Arvidsjaur och Hammarkullen varvas med intressanta gäster i studion.

00:30

Dockmästarna - en berättelse om stop motion

Världens äldsta animationsstudio som fortfarande gör film med så kallad stop motion ligger i Tallinn i Estland och heter Nukufilm. Här skildras arbetet i studion, som grundades på sovjettiden och har överlevt både hård censur och global konkurrens.

Här hittar du vad som sänds på SVT 24 idag