Tv-Tablå för SVT 24 onsdag

SVTs kanal med nyheter, samhällsprogram och sport från hela världen.

TidProgram
09:15

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

17:15

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

20:00

Stikkan

Det har gått 50 år sedan ABBA vann Eurovision Song Contest med Waterloo. Men av alla som firade där på scenen i Brighton var den kanske störste rockstjärnan inte ens med i bandet, utan en herre i kostym och mustasch: Stikkan Anderson.

21:00

Fotbollens historia

När Gunnar Nordahl 1949 blev Sveriges första fotbollsproffs brännmärktes han som landsförrädare och stängdes av på livstid från all svensk fotboll. Sådana var reglerna då. Men i det nya hemlandet Italien gjorde han succé i Milan.

21:30

Hall of fame

Ludmila Engquist är svensk friidrotts största stjärna, älskad av alla. Några år senare orsakar hon en av de största skandalerna i svensk idrottshistoria. Ludmila försvinner från Sverige och i 20 år har det varit tyst. Landslagskamraterna Erika Johansson och Maria Akraka bestämmer sig för att ta reda på vad som hände. Kan Sverige förlåta Ludmila Engquist?

22:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

22:15

Min ångest och jag

Artisten Viktor Frisk fick sin bipolära diagnos efter en traumatisk upplevelse under en stökig period i livet. Vi får följa med Viktor på hans resa för att förstå sig själv.

22:45

Min samiska historia

För 19-åriga Máridjá har hennes identitet alltid varit självklar. Men det finns vissa delar av den samiska historien som hon inte har funderat så mycket kring. Vi får följa henne till Uppsala och till Rasbiologiska institutets gamla arkiv. Ett besök som väcker både sorg och ilska.

23:00

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

23:05

Gift vid första ögonkastet

Dags för bröllopsresa. Hur blev det med Rosanna och Christoffers egentid? Har Torsten och Anastasia mött sig själva om 30 år? Kommer Emmy och Mattias få hjälp av andarna? Varför har Linnea och Jim plötsligt stannat bilen? Det blir även en oväntad överraskning för alla par. Skratt, kärlek och tårar. Välkommen till en resa som tveklöst kommer förändra relationen.

23:55

Gift vid första ögonkastet - Eftersnacket

Deltagaren Emmy kommer till Helle för att tillsammans med nya gästen och sociala medierprofilen Sanna Karimian och experten Fredric snacka om kvällens program. Kattljud och bebisröster tas upp. Vi får veta varför det kan vara dödsdömt att gå på en date med hatt. Och en gång för alla nu: Hur gör man egentligen för att trösta sin partner?

00:05

Tack för musiken

Niklas Strömstedt gästas av artisten Miriam Bryant. Hitlåtar från Bryants framgångsrika karriär varvas med samtal om musikaliska samarbeten, låtskapande och de ögonblick i livet man aldrig glömmer.

01:05

Smärtpunkten

Isa och kriminalvården imponeras av hur Lars lyckas få fångarna att öppna upp och prata om det mest smärtsamma i sina liv. Med den positiva utvecklingen följer även permissioner och minskade säkerhetsföreskrifter. Samtidigt tar Tonys och Olas nazistiska åsikter allt större plats i repetitionssalen och under permissionerna blir planerna, att med väpnade rån stärka deras nynazistiska grupp, alltmer konkreta.

Här hittar du vad som sänds på SVT 24 idag