Tv-Tablå för V Film Hits HD torsdag

Kanalen som visar Oscars-vinnare, nordiskt drama och tidlösa klassiker.

TidProgram
06:00

Billy Elliot

Brittisk-franskt drama från 2000. Den moderlöse lille Billy, drömmer om att bli balettdansare men hans far och bror avfärdar hans drömmar som ”tramsigheter”. Hans danslärare, Mrs. Wilkinson, ger honom privatlektioner och tillsammans kämpar de för att Billy ska få chansen att pröva in till den kungliga balettskolan. Frågan är dock om Billy kan övertyga sin familj att tåspetsdans inte bara är för flickor?

Mer om filmen

08:00

The Climb

Amerikansk dramakomedi från 2020. Kyle och Mike är bästa vänner delar ett nära band till varandra - tills Mike ligger med Kyles fästmö.

Mer om filmen

09:45

Barneys många liv - en inte helt sann historia

Kanadensisk komedi från 2010. Den cigarrökande excentrikern, och allt annat än politiskt korrekta, Barney Panofsky tittar tillbaka på sitt liv. Han är 65 år, hockeyfantast, tv-producent och frånskild. Återblicken blir en resa bland hans många liv och hans bästa och i synnerhet sämsta ögonblick – av vilka det finns åtskilliga.

12:00

Saturday night fever

Amerikanskt drama från 1977. 19-årige Tony Manero är utled på sitt vardagsliv. Han lever upp endast på lördagskvällarna när han får gå på det lokala diskoteket. Där han får umgås med sina vänner och dansa. När han dansar är han kvarterets kung.

Mer om filmen

14:00

Diana

Brittiskt drama från 2013. Denna verklighetsbaserade film skildrar prinsessan Dianas sista två dramatiska år i livet. Efter den stormiga skilsmässan med prins Charles inledde hon en hemlig romans med den pakistanske hjärtkirurgen Hasnat Khan och försökte skapa ett eget liv i skuggan av den enorma mediebevakningen.

Mer om filmen

16:00

All inclusive

Svensk komedi från 2017. Tove och Malin firar deras mammas 60-årsdag med en gemensam resa. Som nydumpad kan hon behöva det, men systrarna har väldigt olika syn på vad som är bäst för deras mor.

Mer om filmen

18:00

Dream horse

Amerikanskt dramakomedi från 2020. Jan Vokes, en städare och bartender från Wales, bestämmer sig för att föda upp en kapplöpningshäst. Hennes osannolika investeringsplan lönar sig när hon deltar i ett nationellt mästerskap.

Mer om filmen

20:00

French exit

Amerikanskt drama från 2020. Societetsdamen Frances från Manhattan säljer sina ägodelar och bestämmer sig för att bo i en lägenhet i Paris med sin vilsna son Malcolm och en katt.

Mer om filmen

22:00

Tretton dagar

Amerikansk dramathriller från 2000. I oktober 1962 stod världen på randen till katastrof. Ett kärnvapenkrig mellan USA och Sovjet var nära när Sovjet var på väg att placera raketer på Kuba. I 13 dagar arbetade president John F Kennedy och hans rådgivare dygnet runt.

Mer om filmen

00:25

Love & friendship

Brittiskt drama från 2016. I England på 1790-talet möter vi Lady Susan, en ung änka som letar efter en förmögen make åt såväl sig själv som sin lågmälda dotter Frederica. Hon flyttar in hos sina svärföräldrar, och genast börjar intrigerna myllra kring henne.

Mer om filmen

02:00

The exception

Brittiskt drama från 2016. Ett romantiskt spiondrama om den tyske kejsaren Wilhelm II som efter sin abdikation 1918 lever i exil i Nederländerna. När Andra världskriget bryter ut så börjar Nazityskland frukta att kejsaren ska mördas av allierade agenter. För att förhindra detta skickar man kapten Stefan Brandt till kejsarens residens, där han ska försöka avslöja eventuella komplotter mot Wilhelm. Väl på plats blir Brandt snart förälskad i kejsarens tjänsteflicka, den judiska Mieke, men är hon verkligen den hon utger sig för att vara?

Mer om filmen